baasellen
Jun 6

Energizers

2 comments

Ik werk op een basisschool voor anderstaligen. Er kunnen wekelijks leerlingen vertrekken of nieuwe leerlingen in de groep komen. Groepsvorming is en blijft dus een hot item voor ons, gouden weken het hele schooljaar door.

 

Elke dag na de dagopening staat een enegizer op het programma. Favorieten zijn er altijd, een kring vormen en zonder elkaar los te laten de hoepel door geven, tweetallen vormen met een bal of ballon die ze tussen buik of rug met zich mee moeten dragen langs een parcours zonder hun handen te gebruiken.

 

Spelen op het plein in tweetallen, tijdens het spelen moet het tweetal een stokje of hoepel vast houden en zonder deze los te laten. Overleggen hoe ze van de glijbaan gaan etc.

 

Alle energizers zijn erg leuk maar voor de groepsvorming zijn de energizers waarbij je moet samenwerken, overleggen en elkaar leren vertrouwen het meest aan te raden. Later kun je dit in een reguliere groep uitbouwen of aanpassen. Bij ons op school werkt het net iets anders, toch hebben wij het eerste deel van Gouden weken als leidraad gebruikt en hebben we deze opgenomen als vast leesvoer voor onze nieuwe collega's. Echt een aanrader.

 

 

BB
Jun 6

Bedankt voor je leuke tips baasellen! Zeker kunnen gezamenlijke kennismakingsactiviteiten zoals het doorgeven van hoepels of het samen heel houden van balonnen taal- en cultuurdrempels overstijgen. Ik ben altijd verrast hoe snel kinderen zich een nieuwe taal eigen maken en zich weten aan te passen! En eigen maken daar draait het om, goed om te lezen dat het bij jullie net even anders werkt!

harryhartnett
Aug 30

Energy is fulfilled for the moves for the approval of the notes for the individuals. The challenges of the velvet jobs reviews are defined for the proven goods for the humans. The journal is defined for the molding items for the paths for the field of the data and material.

New Posts