Ellis Van Diepen
Jun 8

Het spel Namendans is een leuk beweegspel.

1 comment

Staan in een kring, om de beurt noemt iemand zijn naam en doet daar een beweging bij. Daarna doet de rest deze beweging na. Dan de volgende naam+ beweging.

Ook ik werk met NT2 leerlingen. Deze oefening is goed te doen, zonder weinig taal. Laagdrempelig, want je kunt de beweging zo gek maken als je zelf wilt. Vind je het spannend, klap je bijv. gewoon alleen in je handen.

BB
Jun 8

Hoi Ellis! Wat leuk dat je ook hier een reactie hebt gepost! Namendans klinkt als een prima kennismaker! Een variant hierop is namenslag, waarbij je bijvoorbeeld iemands knie (zacht) aantikt met een opgerolde krant o.i.d. en je snel de naam van een ander moet zeggen voordat de tikker jou tikt. Zeg je de naam verkeerd of te laat dan word je getikt en ben jij de nieuwe tikker. Mijn geheugen is altijd een vergiet, maar spelletjes zoals Namendans of Namenslag helpen me snel onthouden haha! Bedankt

New Posts
 • baasellen
  Aug 30

  Ik werk op een basisschool voor anderstaligen. Er kunnen wekelijks leerlingen vertrekken of nieuwe leerlingen in de groep komen. Groepsvorming is en blijft dus een hot item voor ons, gouden weken het hele schooljaar door. Elke dag na de dagopening staat een enegizer op het programma. Favorieten zijn er altijd, een kring vormen en zonder elkaar los te laten de hoepel door geven, tweetallen vormen met een bal of ballon die ze tussen buik of rug met zich mee moeten dragen langs een parcours zonder hun handen te gebruiken. Spelen op het plein in tweetallen, tijdens het spelen moet het tweetal een stokje of hoepel vast houden en zonder deze los te laten. Overleggen hoe ze van de glijbaan gaan etc. Alle energizers zijn erg leuk maar voor de groepsvorming zijn de energizers waarbij je moet samenwerken, overleggen en elkaar leren vertrouwen het meest aan te raden. Later kun je dit in een reguliere groep uitbouwen of aanpassen. Bij ons op school werkt het net iets anders, toch hebben wij het eerste deel van Gouden weken als leidraad gebruikt en hebben we deze opgenomen als vast leesvoer voor onze nieuwe collega's. Echt een aanrader.
 • jeroen_van_rooyen
  Jun 5
 • destam.afslag33
  Jun 4

  Ik ben yoga-docent en begin en eindig de les met een gezamenlijke klank. Dat is verbindend en ook heel krachtig, allerlei verschillende individuen vormen samen 1 geheel.