jeroen_van_rooyen
Jun 5

Welke mogelijkheden voor een hechtere groepsvorming zijn aan te raden voor groep 5?

1 comment
BB
Jun 5

Hallo Jeroen, een leuke vraag! Dat hangt wat mij betreft af van het doel wat je ermee beoogt te bereiken en als je aan De Gouden Weken denkt, in welke groepsvormingsfase je zit. Wat ik zelf leuk vind als het gaat om samenwerken en lekker gek doen is Fornite van website spelles.nl Daarnaast blijft de Marshmallow Challenge of Bruggen Bouwen altijd erg leuk. Deze zijn terug te vinden in mijn nieuwe Gouden Weken 2.0 boek, maar ook op internet en via google! Overigens gaat er later vanavond een prijsvraag starten via instagram (bijleveldb) en is er al een prijsvraag gestart op mijn facebookpagina Boaz Bijleveld. Bij die van instagram kun je het boek winnen als je een tip achterlaat op dit forum! Ik zou zeggen, neem eens een kijkje!

New Posts
 • Ellis Van Diepen
  Jun 8

  Staan in een kring, om de beurt noemt iemand zijn naam en doet daar een beweging bij. Daarna doet de rest deze beweging na. Dan de volgende naam+ beweging. Ook ik werk met NT2 leerlingen. Deze oefening is goed te doen, zonder weinig taal. Laagdrempelig, want je kunt de beweging zo gek maken als je zelf wilt. Vind je het spannend, klap je bijv. gewoon alleen in je handen.
 • baasellen
  Aug 30

  Ik werk op een basisschool voor anderstaligen. Er kunnen wekelijks leerlingen vertrekken of nieuwe leerlingen in de groep komen. Groepsvorming is en blijft dus een hot item voor ons, gouden weken het hele schooljaar door. Elke dag na de dagopening staat een enegizer op het programma. Favorieten zijn er altijd, een kring vormen en zonder elkaar los te laten de hoepel door geven, tweetallen vormen met een bal of ballon die ze tussen buik of rug met zich mee moeten dragen langs een parcours zonder hun handen te gebruiken. Spelen op het plein in tweetallen, tijdens het spelen moet het tweetal een stokje of hoepel vast houden en zonder deze los te laten. Overleggen hoe ze van de glijbaan gaan etc. Alle energizers zijn erg leuk maar voor de groepsvorming zijn de energizers waarbij je moet samenwerken, overleggen en elkaar leren vertrouwen het meest aan te raden. Later kun je dit in een reguliere groep uitbouwen of aanpassen. Bij ons op school werkt het net iets anders, toch hebben wij het eerste deel van Gouden weken als leidraad gebruikt en hebben we deze opgenomen als vast leesvoer voor onze nieuwe collega's. Echt een aanrader.
 • destam.afslag33
  Jun 4

  Ik ben yoga-docent en begin en eindig de les met een gezamenlijke klank. Dat is verbindend en ook heel krachtig, allerlei verschillende individuen vormen samen 1 geheel.